Nieuwe eigenaar voor VDL Groep Iron Z

Nieuwe eigenaar voor VDL Groep Iron Z

19 juli 2024

Stoeterij Duyselhof in Hoogeloon heeft één van zijn toppaarden verkocht. De 11-jarige schimmelruin VDL Groep Iron Z, gefokt én opgeleid door Stoeterij Duyselshof, is gekocht door de Ierse springruiter Cian O’Connor.

De verkoop is een groot compliment voor het vakwerk dat jarenlang wordt gepraktiseerd door de stoeterij die eigendom is van familie Van der Leegte. De opbrengst die met de transactie is gemoeid, zal worden aangewend om de stoeterij verder te versterken.

Bevestiging van de kwaliteit van onze stoeterij.
Dat een zeer succesvolle springruiter als Cian O‘Connor een bod op Iron heeft uitgebracht, is een bevestiging van de kwaliteit van onze stoeterij, vindt de familie Van der Leegte. De familie verwacht in de toekomst meer paarden te fokken en op te leiden die belangrijk kunnen worden voor de internationale springpaardensport.

Een ongelooflijk paard.
Cian O'Connor doet eind deze maand in Parijs mee aan zijn vierde Olympische Spelen. “Ik ben erg verheugd dat Iron Z zich bij mijn Karlswood-team voegt”, stelt Cian O’Connor. “Het is een ongelooflijk paard dat ik al een tijdje volg. Leopold en het team hebben fantastisch werk geleverd met de ontwikkeling van het paard en ik kijk er echt naar uit om onze samenwerking in de komende maanden samen op te bouwen.”
VDL Groep Iron Z (VDL Groep Charisma Z x VDL Groep Dindy-Blue x Mr. Blue) is getraind en op wedstrijden uitgebracht tot en met de klasse Z / 1.30m door amazone Natalia Majchrowicz. Daarna is Iron verhuisd naar de stallen van Leopold van Asten die hem zeer succesvol heeft uitgebracht op internationale concoursen 1.60m niveau. Deze combinatie heeft aan verschillende landenwedstrijden deelgenomen. Onlangs is de combinatie succesvol geweest tijdens CSIO Sopot, CHIO Rotterdam en het prestigieuze CHIO Aachen.

Klaar voor elk parcours in de wereld.
Leopold van Asten, springruiter en manager springstal van Stoeterij Duyselshof: “Wij hebben Iron zorgvuldig opgebouwd tot het hoogste niveau. Hij is een heerlijk paard om mee te werken en heeft extreem veel kwaliteiten. Voor mijn gevoel is hij nu klaar voor elk parcours in de wereld. Wij zijn blij dat Iron naar Cian gaat zodat hij kan presteren op het podium waar hij thuishoort. Wij hebben een fantastische tijd met hem gehad en ik wens Cian het allerbeste met Iron. Ik weet zeker dat hij net zo veel plezier aan Iron gaat beleven zoals wij hebben gedaan. Ik ben heel gemotiveerd om, samen met het team van Duyselshof, opnieuw een toppaard zoals VDL Groep Iron Z op te leiden en klaar te stomen voor de topsport.”

Terug